Avocatul poporului solicită M.A.I. angajarea de polițiști

Având în vedere situația generată de extinderea pandemiei CoVid-19, cu noul coronavirus, pe teritoriul României, cât și lipsa acută de personal cu care se confruntă Ministerul Afacerilor Interne, atât în mediul rural cât și urban, instituția Avocatului Poporului, condusă de doamna Renate

WEBER, solicită ministrului Vela să încadreze polițiști pe funcțiile vacante, pentru a acoperi nevoia de personal a instituției.

În adresa transmisă de Avocatul Poporului către M.A.I. se scoate în evidență faptul că există un deficit de personal de 22,5%, aproximativ 2742 funcții de ofițeri și agenți, în mediul rural, funcții care trebuiesc ocupate pentru a putea duce la îndeplinire, eficient, prevederile Ordonanțelor Militare emise în această perioadă.

Cu toate că instituția Poliției Române a primit sprijin, în această perioadă și de la celelalte forte din sistemul național de ordine și siguranță națională (Jandarmeria, Armata), efectivele aflate în dispozitive nu sunt suficiente pentru a acoperi nevoile ministerului, pe termen mediu și lung.

Pe lângă deficitul constatat de Avocatul Poporului în mediul rural, există cifre asemănătoare și în mediul urban, existând o nevoie acută de personal, care poate fi acoperită fie prin mărirea numărului de locuri în scolile de profil ale ministerului, fie prin încadrare din sursă externă, atât de agenți cât și ofițeri.

Să nu uităm de faptul că de mai bine de 1 an de zile, conducerea I.G.P.R. încearcă să organizeze concursuri pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor, undeva la aproximativ 1500 funcții ce trebuie ocupate, însă proiectul s-a împotmolit pe undeva prin sertarele unui demnitar din M.A.I.

Pe această cale achiesăm la concluziile instituției Avocatului Poporului și solicităm conducerii ministerului să organizeze URGENT concursuri pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor, din sursă internă în primă fază, urmate de concursuri pentru ocuparea posturilor rămase vacante, din sursă externă, în faza a doua, fiind singura posibilitate de asigurare a climatului de ordine și liniste publică.

#1 AngajareAlex 09-05-2020 12:01
Se fac cumva angajari din sursa externa?
Citat

str. Valter Mărăcineanu, nr. 1-3, etaj 1, Sector 1