Statutul poliţistului dezbătut în Parlament. Modificări importante

La data de 15 septembrie 2020, doi deputaţi PSD, au iniţiat şi depus la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de completare a Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul este un act reparatoriu foarte important, care vine în sprijinul colegilor ce au trecut în corpul ofiţerilor înainte de modificarea statutului  poliţistului, ce acordă posibilitatea primirii gradului profesional corespondent vechimii în sistem, faţă de colegii avansaţi până la 02.07.2018 care au primit gradul profesional de Subinspector de poliţie, indiferent de vechimea avută.

În acest moment proiectul legislativ se află spre avizare la Consiliul Economic si Social, instituţie la care organizaţia noastră sindicală are reprezentant, fiind consultaţi pe marginea acestuia si am propus acordarea AVIZULUI FAVORABIL, pentru acest proiect.

Mai exact, dacă acest proiect va primi avizele necesare şi va fi votat în acestă formă de catre parlamentari, toţi colegii care au trecut din corpul agenţilor de poliţie în cel al ofiţerilor înainte de modificarea statutului în anul 2017, vor primi gradul profesional corespunzător vechimii la data promovării examenului.

Vă vom ţine la curent cu toate informaţiile necesare şi vom face toate demersurile pentru a putea repara aceste discriminări.

str. Valter Mărăcineanu, nr. 1-3, etaj 1, Sector 1
București, Romania