Poliția ”scapă” de împuterniciți. Undă verde la concursuri!

Deși instituția împuternicirii căpătase ”tradiție” în Ministerul Afacerilor Interne încă de acum aproximativ 4 ani, se pare că practicii acesteia zilele i-ar fi numărate. Asta după ce ani la rândul ni s-a tot spus că se vor organiza concursuri pentru funcțiile de comandă din acest minister, dar

totul a rămas la stadiul de vorbă.

Doar la nivelul Poliției Române dintr-un total de aproximativ 4.800 de funcții de comandă, 1380 sunt ocupate prin împuternicire, iar la nivelul M.A.I. doar anul acesta s-au dispus peste 250 de astfel de împuterniciri pentru funcții de conducere. Astfel că, la data de 09.07.2021, Inspectoratul General al Poliției Române anunță, într-o primă fază, organizarea a 3 concursuri pentru ocuparea:

1. funcției de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București
  2. funcției de șef al inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Olt
  3. funcției de șef al inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj

Sperăm că acest început să fie unul de impact și de interes pentru Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât, în cel mai scurt timp să fie ocupate prin concurs toate funcțiile de conducere/comandă din I.G.P.R. și celelalte arme. Considerăm că o reformă sănătoasă se poate face doar cu ajutorul unor profesioniști și a unor factori decizionali responsabilizați, care să aibă la îndemână instrumentele profesionale pentru a implementa ceea ce se vrea a fi cu adevărat o reorganizare eficientă.

Reprezentantii Sindicatului Sidepol vor fi prezenti, în calitate de observatori, la aceste concursuri, pentru asigurarea transparentei si obiectivității, având în vedere faptul ca este o miză uriașă și nu am dori să ocupe o fincție de inspector sef sau director general, cine trebuie, si nu cine merita!