Precizări importante privind decontarea transportului pentru polițiști

Așa cum vă informam într-un material anterior (VEZI COMUNICAT), a fost modificat actul normativ care stă la baza decontării transportului pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne, la și de la locul de muncă, fiind introduse mai multe modificări importante pentru polițiștii care

beneficiază de acest drept.

Deși în Hotărârea de Guvern este menționat termenul de 90 de zile pentru eleborarea unor norme interne de aplicare a modificărilor din noul act normativ, este clar și fără echivoc, faptul că prevederile publicate în Monitorul Oficial pe marginea subiectului prezentat, PRODUC EFECTE DE ÎNDATĂ.

Acest lucru înseamnă că orice polițist care se află în situatia de a beneficia de decontarea transportului la și de la locul de muncă, trebuie să solicite în scris acest lucru, către unitatea angajatoare, comisia de decontarea a transportului, constituită la nivelul unității, fiind obligată să primească documentația aferentă și să decidă, în baza procedurilor existente, acordarea sau respingerea dreptului solicitat.

Singura ”problemă” identificată care intervine în tot acest proces, este referitor la punerea în plată a dreptului fără a avea norme de aplicare, lucru care nu este posibil, însă, până la elaborarea si aprobarea acestor norme (din informațiile noastre urmează să fie puse în transparență în cursul acesti luni), trebuie să faceți toate formalitățile necesare pentru a nu pierde nicio lună din punct de vedere financiar, ulterior urmând să primiți banii necesari aferenți documentației depuse si aprobate.

Acolo unde există probleme, în sensul că nu vă sunt acceptate rapoartele sau documentele justificative, vă rugăm să ne sesizați, prin liderii teritoriali sau prin orice cale de comunicare, la nivelul conducerii centrale SIDEPOL, urmând a interveni punctual si să rezolvăm solicitarea dumneavoastră.

VEZI HOTĂRĂREA ȘI MODIFICĂRILE

SCHIMBAREA SUNTEM NOI!