SIDEPOL se afiliază la nivel European

La invitația EUROCOP (The European Confederation of Police), reprezentanții Sindicatului SIDEPOL au participat, în perioada 8-10 noiembrie, la Conferința Anuală a membrilor acestei prestigioase organizații europene a polițiștilor, ședință ce a avut loc în Spania, Malaga.

Organizația noastră sindicală a fost reprezentată de către membrii ai Biroului Executiv Central SIDEPOL, în persoanele domnilor: Bogdan GIUROIU- președinte executiv și Florian SĂLCIANU-vicepreședinte, care au avut mandatul sindical de a susține afilierea noastră, pe plan european, la EUROCOP.

Cu această ocazie, a fost ales un nou președinte, cu un mandat de 2 ani, in persoana domnului Jonne Rinne, ce provine din Finlanda, fiind președintele Uniunii Poliției Finlandeze SPJL. De asemenea, cu unanimitate de voturi ,,pentru", Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL, a aderat la EUROCOP, devenind membru cu drepturi depline.

The European Confederation of Police, apară la nivel internațional drepturile polițiștilor și prezintă în Parlamentul de la Bruxelles soluții viabile pentru sănătatea și integritatea polițiștilor. Totodată, intervine in țările unde drepturile sindicatelor din poliție nu sunt recunoscute sau respectate. Cu siguranță această aderare va fi benefică pentru organizația noastră sindicală și pentru membri.

În final dorim să-i urăm mult succes noului președinte ales și vom face tot posibilul pentru ca problemele polițiștilor sa fie prezentate în Parlamentul European.

Schimbarea suntem noi,

ECHIPA SIDEPOL