Liber la promovările în funcții pentru polițiști

La data de 11.11.2022 Direcția Management Resurse Umane a transmis tuturor direcțiilor/structurilor aparatului central, cât și unităților teritoriale o circulară prin care, ca în fiecare an, șefii nemijlociți au obligația de a întocmi note de fundamentare în vederea promovării pe funcții de execuție superioare a polițiștilor.

Astfel, șefii nemijlociți au sarcina, dar mai ales obligația de a întocmi în cel mai scurt timp notele de fundamentare pentru fiecare polițiștii din subordine în vederea numirii acestora în funcții de execuție superioare celor deținute, așa cum reiese din prevederile art. 22, alin. (4) din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului.

Pe cale de consecință vă îndemnăm să urmăriți cu interes dacă șefii nemijlociți își iau în serios această sarcină dispusă de conducerea I.G.P.R. dar fiind faptul că în trecut s-a remarcat o lipsă de preocupare sau chiar o rea intenție a unor șefi care au ”omis” în mod voit întocmirea acestor note de promovare.

De aceea, până la 21.11.2022 ar trebui transmise propunerile de promovare în funcție pentru polițiștii care întrunesc condițiile (vechime, activitate, disciplină, etc.)

În  cazul în care apar nereguli cu privire la aspectele comunicate, cât și cu privire la obiectivitate notelor de fundamentare întocmite, va rugam sa ne sesizați despre acestea la adresa noastră de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

ECHIPA SIDEPOL

SCHIMBAREA SUNTEM NOI