Atenție la mărimile transmise pentru noua uniformă

Anul 2023 a venit cu un examen de testare a capacității și competenței pentru unitățile de poliție care au fost însărcinate cu centralizarea și transmiterea măsurilor antropometrice ale personalului din subordine, ceea ce în termeni profesioniști s-ar traduce, în teorie, în organizarea unor activități colective de măsurare a polițiștilor, cu ajutorul unor croitori sau angajați M.A.I. cu cunoștințe în domeniu.

La prima vedere apare întrebarea ”Chiar e nevoie de un croitor pentru a lua două mărimi?!”, iar răspunsul care vine este ”DA!”, este nevoie întrucât ani de zile polițiștii care nu și-au mai achiziționat de la magaziile unităților uniforme vechi și neconforme cu realitatea operativă, nu s-au mai măsurat.

În acest sens pentru a nu ne trezi în situația în care la ușile magaziilor de echipament se vor crea adevărate activități de troc, ar fi fost nevoie ca unitățile să se organizeze profesionist și impecabil din acest punct de vedere, însă, până acum din feedback-ul primit de la polițiștii din teritoriu nu a existat nici o singură unitate de poliție care să ia măsurile polițiștilor cu un ajutorul unui croitor militar.

De ce spunem ”ar fi fost nevoie”? Pentru că activitatea de măsurare și centralizare a datelor antropometrice ar fi trebuit să fie finalizată până săptămâna aceasta conform unor date înscrise pe adresele ce au trasat această sarcină.

Totuși, pentru a veni în ajutorul colegilor care încă mai au timp să se măsoare, vom atașa cele două adrese de la D.L. prin care se stabilește un soi de ghid menit să ușureze activitatea de completare a fișelor de echipament, asta în contextul în care pe unele site-uri au apărut în mod eronat precizările fără a le posta și pe cele ulterioare:

SCHIMBAREA SUNTEM NOI!

ECHIPA SIDEPOL.